IPARJOG

A TRAU-KER Kft. iparjogvédelmi oltalom megszerzéséhez kapcsolódóan nyújtott be pályázatot az Új Széchenyi Terv Kutatás Technológiai és Innovációs Alapjához. A pályázat keretében 600.000 Ft pályázati támogatásban részesült. Az iparjogvédelmi oltalom egy az erdészeti kis motoros gépekhez kapcsolható tányérozó adapterre vonatkozik.

A projekt keretében kialakított és iparjogvédelmi oltalomra benyújtott TRAU erdészeti tányérozó adapter erdészeti kis motoros gépekhez kapcsolható, azok teljesítményleadó (forgó) tengelycsonkjához kapcsolódik. A cél a gyors és hatékony munkavégzés, meglévő erőforráshoz kapcsolt kiegészítő munkaadapterrel.

Az adapter anyaga nagy keménységű fém (acél), mely két féltányérból áll (alsó és felső), a kettő hegesztéssel kerül összeillesztésre. Az adapter a megfelelő kialakításának és a kellő felületérdességének köszönhetően lehetővé teszi a tányérozást különböző talajok esetében is.

Az adapter merően újszerű, innovatív termék, melyre jelentős piaci igény mutatkozik. Az adapter alkalmas sorozatgyártásra. Vállalkozásunk tervezi a termék továbbfejlesztését is.

Az IPARJOG_12 projekt címe: “TRAU erdészeti tányérozó adapter iparjogvédelmi oltalmának megszerzése”.

A projekt 2012.12.01.-2013.12.31. között zajlott.

A tervezést követően az erdészeti tányérozó adapterre formatervezési mintaoltalmat kérelmeztünk, a támogatásból az iparjogvédelmi eljárás költségeit finanszíroztuk.

KTIA_sajtokozlemeny_TRAU

TRAU_oklevél

writing a thesis paper dissertation research proposal college essay online help me with my essay essay writing help online professional resume service near me writing a wedding speech college essay papers writing a college essay essay writing paper assignment writing help best dissertation writing service