GOP111

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA

A WOODTECH Innovatív Kft. sikeresen pályázott 2012-ben a GOP111 pályázati konstrukcióban. Ennek keretében energetikai és logisztikai kutatás-fejlesztési tevékenységet végeztünk.

 

Kedvezményezett neve: WOODTECH Innovatív Kft.

Projekt címe: A decentralizált dendromassza alapú energiatermelés elősegítése technológiai és rendszertervezési fejlesztéseken keresztül a vidéki munkahelyteremtés és energiafüggetlenedés biztosítása céljából.

Projekt azonosító száma: GOP-1.1.1-11-2012-0380

Támogatás összege: 230.001.950 Ft

Projekt megvalósítási időszaka: 2013.07.26. – 2015.06.30.

woodtech_logo_fejléc

Projekt bemutatása:

A WOODTECH Innovatív Kft. sikeresen pályázott 2012-ben a GOP-1.1.1 pályázati konstrukcióban. A decentralizált dendromassza alapú energiatermelés elősegítése technológiai és rendszertervezési fejlesztéseken keresztül a vidéki munkahelyteremtés és energiafüggetlenedés biztosítása céljából c. projektünk keretében energetikai és logisztikai kutatás-fejlesztési tevékenységet végeztünk.

A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében jelentős, 330 millió forint összköltségű K+F projekt valósult meg a vállalkozói szféra és a Nyugat-magyarországi Egyetem kutatóbázisának együttműködése révén. A projekt keretében piacképes technológiai fejlesztés történt erdészeti munkákhoz kapcsolódóan, illetve termék- és szoftver-fejlesztés az apríték-termelés rendszerszerű tervezéséhez.

A fejlesztés konzorciumi partnerei 230 millió forint európai uniós támogatásból, melynek 85%-a az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából, 15%-a pedig Magyarország központi költségvetéséből származik, technológia- és termékfejlesztés megvalósítását tűzték ki célul. A projekt keretében két erdészeti fakitermelési- és erdőművelési munkákat támogató prototípus kifejlesztésén túl, új technológiai eljárásokat dolgoztak ki az apríték-termeléshez kapcsolódóan. A projekt finanszírozásából beszerzett eszközök segítségével kutatás-fejlesztés történt, első sorban a téma logisztikai oldalának vizsgálatával. A szilárd biomassza alapú decentralizált energiatermelési rendszerek (bioeconomics) a 2014-2020 közötti európai tervezési időszak kiemelt témája. A támogatás révén öt új munkahely is teremtődött. A projekt hozzájárul a régió és hazánk kutatás-fejlesztési potenciáljának erősödéséhez.

A WOODTECH Innovatív Kft. 2011. év derekán start-up vállalkozásként jött létre. A magas hozzáadott értékre koncentráló cég jövedelmezősége elsősorban a dendromassza-hasznosításához kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenység eredményeire, a kutatási és innovációs tanácsadási szolgáltatások, a termék- és technológiafejlesztés eredményeire épül. A projekt keretében megvalósult termék- illetve technológiafejlesztésünk piaci felméréseken alapszik, így az elkészülő új termékek és technológiák nem csak hazánkban, de a világpiacon is értékesíthetőek.

WOODTECH_sajtóközlemény

GOP111 záró sajtóközlemény

writing a thesis paper dissertation research proposal college essay online help me with my essay essay writing help online professional resume service near me writing a wedding speech college essay papers writing a college essay essay writing paper assignment writing help best dissertation writing service